На російському аварійному "Союзі" була система управління українського виробництва - ЗМІ

На російському аварійному "Союзі" була система управління українського виробництва - ЗМІ

Фото: Reuters

Система управління ракети-носія "Союз-ФГ" була зроблена в Харкові - переконує джерело російського ЗМІ.

На ракеті-носії "Союз", яка зазналася аварії при запуску з Байконура, використовувалася система управління українського виробництва.

Про це повідомило російському "Інтерфаксу" джерело на Байконурі.

"Система управління ракети-носія "Союз-ФГ" була розроблена в СКБ "Полісвіт" і виготовлена в ДНВП "Комунар". Обидва підприємства розташовані у Харкові", - сказало джерело.

Експерти назвали причини невдалого старту ракети "Союз"

Експерти назвали причини невдалого старту ракети "Союз"

Нагадаємо, 11 жовтня в Казахстані після запуску ракети "Союз" з космодрому Байконур сталася "аварія носія". На борт МКС повинні були відправитися американський астронавт Тайлер Хейг і російський космонавт Олексій Овчінін. Все було готове до зльоту, і ракета відірвалася від землі, однак сталася аварійна ситуація – друга ступінь ракети втратила орієнтацію і двигуни вимкнулися. Екіпаж в аварійній капсулі відокремився від корабля і приземлився. Обидва космонавта вижили і не потребували медичної допомоги.

За даними джерел "Інтерфаксу", причиною аварії під час запуску ракети "Союз" з космодрому Байконур могло стати погане кріплення бічних блоків другий ступені ракети-носія.

Роскосмос опублікував відео моменту аварії. На кадрах видно, як ракета-носій набирає висоту і залишає після себе білий слід в небі, проте в якийсь момент відбувається вибух.

Повʼязані теми:

Наступна публікація