На шляху до повного знищення. Армія Асада і авіація РФ здійснили масштабний прорив на позиції повстанців

На шляху до повного знищення. Армія Асада і авіація РФ здійснили масштабний прорив на позиції повстанців

Фото: Associated Press

За ніч сирійська армія просунулась на 250 кілометрів.

Сирійська армія за підтримки РФ продовжила наступ в південній частині провінції Ідліб і після нанесення противнику важких втрат у живій силі і техніці через п'ять років вступила в адміністративні межі міста Хан-Шейхун.

За даними телеканалу Alghad, армія перебувала за 500 м від міжнародного шосе Алеппо - Дамаск і повідомила про те, що увійшла в межі міста. За даними агентства SANA, в результаті військової операції "багато терористів були вбиті або поранені", інші (їх кількість не уточнюється) рятувалися втечею.

Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини також повідомив, що війська увійшли на територію міста вперше від 2014 року. За даними центру, жертвами битви стали 59 осіб, включно з 43 джихадистами. Від кінця квітня в результаті боїв з озброєними угрупованнями загинули не менше 3582 чоловік. Війська захопили  алат Аль-Німр, Талат СиріяТел, Харш Аль-Хан і Ваді Аль-Фатах, які розташовані на північ і північний захід від Хан-Шейхун.

В мережі публікують відео наступу та бомбардувань. За ніч війська Асада просунулись на 250 кілометрів та розбили одну з колон бронетехніки Туреччини.

Протестувальники в Ідлібі просять Збройні сили Туреччини завдати удару по режиму внаслідок жорстокості. Як повідомляють місцеві ЗМІ, Анкара зробила спробу зупинити успішну операцію сирійської армії з відновлення контролю над південними районами провінції Ідліб. 

Нагадаємо, 11 серпня стало відомо, що урядова армія захопила стратегічно важливе місто Аль-Хобейт, що розташоване поблизу Хан-Шейхуна. Захоплення Аль-Хобейта стало найпомітнішим успіхом армії Асада від початку її наступу в провінції Ідліб три місяці тому, заявили у центрі моніторингу.

За даними спостерігачів, у боях за Аль-Хобейт загинули понад сто бійців з обох сторін.

Наприкінці квітня цього року урядові війська Сирії разом з їхніми союзниками, серед яких і Росія, почали масований наступ у провінціях Ідліб та Хама. За даними центру моніторингу, відтоді внаслідок дій урядових військ та російської авіації загинули щонайменше 730 мирних жителів. В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань кількість жертв серед цивільних внаслідок бойових дій за цей період оцінюють у понад 500 осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація