На Шрі-Ланці "полетять голови" керівників спецслужб через масштабні теракти

На Шрі-Ланці "полетять голови" керівників спецслужб через масштабні теракти

Фото: Associated Press

Силовики знали про підготовку терактів.

Президент Шрі-Ланки Майтрипала Сірісена вирішив звільнити голів усіх силових відомств, що відповідають за безпеку в країні.

Про це Сірісена заявив 23 квітня в телезверненні до нації, повідомляє РБК з посиланням на Reuters.

За його словами, керівники спецслужб будуть звільнені протягом 24 годин, а в найближчі тижні поліція і сили безпеки будуть повністю перебудовано.

Президент Шрі-Ланки також зазначив, що спецслужб була інформація про підготовлювані теракти..

"Співробітники служби безпеки, які отримали звіт розвідки від іноземної держави, не поділилися їм зі мною. Відповідні заходи були б прийняті. Я вирішив вжити суворих заходів проти цих посадових осіб", — сказав він.

Нагадаємо, 21 квітня під час святкування католицького Великодня у церквах та готелях Шрі-Ланки прогриміла серія скоординованих вибухів. У країні ввели комендантську годину. Поліція і військові посилено патрулюють всю територію острова. На думку поліції, вибухи могли підготувати терористи-смертники радикального мусульманського об'єднання National Thowheeth Jama'ath.

У результаті вибухів на Шрі-Ланці загинули 321 особа, ще 500 людей були поранені. Серед загиблих є громадяни 13 країн. 22 квітня стало відомо, що вісім терористичних атак були скоєні сімома смертниками. За цей день у країні пролунав ще один вибух

На Шрі-Ланці запровадили надзвичайний стан після кривавих терактів

На Шрі-Ланці запровадили надзвичайний стан після кривавих терактів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація