На Шрі-Ланці знову запровадили комендантську годину: країною прокотилися бунти проти мусульман

На Шрі-Ланці знову запровадили комендантську годину: країною прокотилися бунти проти мусульман

Фото: Associated Press

Кілька тижнів тому було скоєно напади на християнські церкви у Великдень.

На Шрі-Ланці знову оголошено загальнонаціональну комендантську годину - обмеження діють протягом шести нічних годин, а в найбільш напружених районах - протягом 10 годин. Такі заходи пов’язані з антимусульманськими повстаннями, кажуть у місцевій поліції.

Як повідомляє NDTV, радикально налаштовані християнські групи атакували кілька мечетей, а також магазинів, що належать мусульманам. Таким чином мстяться за серію терактів, що сталася у Великдень.

Крім того, у країні поширилися повідомлення від нібито католицького священика, що агресія проти мусульман посилиться. На острові після цього заблокували соцмережі. Влада Шрі-Ланки закликає населення не піддаватися паніці і не вірити поширеним повідомленням.

"Правоохоронці працюють без відпочинку, аби затримати терористів та забезпечити безпеку країни, але кожен раз, коли відбуваються заворушення серез населення, це збільшує кількість роботи для слідчих", - заявив прем'єр країни.

Нагадаємо, від 21 квітня, коли в країні святкували католицький Великодень, у церквах та готелях Шрі-Ланки прогриміла серія скоординованих вибухів. Там запровадили надзвичайний стан. Відомо, що вибухи влаштували семеро терористів-смертників. У Міноборони Шрі-Ланки вважають, що це помста за теракт у мечетях Нової Зеландії

Спочатку поліція думала, що вибухи могли підготувати терористи-смертники радикального мусульманського об'єднання National Thowheeth Jama'ath. Згодом відповідальність на себе взяла "Ісламська держава".

За останніми даними кількість загиблих у терактах сягнула близько 260 осіб. Ще 500 людей були поранені. Серед загиблих є громадяни 13 країн. Як повідомлялося, двох головних підозрюваних уже затримали

На Шрі-Ланці почав діяти закон, який не дозволяє носити головні убори, що закривають обличчя

На Шрі-Ланці почав діяти закон, який не дозволяє носити головні убори, що закривають обличчя

Повʼязані теми:

Наступна публікація