На виборах у РФ Путін може проголосувати в Севастополі - ЗМІ

На виборах у РФ Путін може проголосувати в Севастополі - ЗМІ

Фото: Reuters

Дата виборів в РФ збігається з річницею аннекссии Криму і Севастополя.

Володимир Путін може вперше проголосувати на президентських виборах не в Москві.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на власні джерела; за відомостями газети, глава рсійської держави 18 березня поїде до Севастополя.

Але при цьому інший співрозмовник видання зазначає, що передвиборна поїздка в Крим дійсно входить в плани президента, проте до 18 він вже збирається повернутися в столицю. "Розглядаються сценарії, за якими Володимир Путін проголосує або в регіоні, де доведеться обиратися одному з нинішніх в.о. губернаторів, або в регіоні, де може бути низька явка виборців", - розповіло газеті одне з джерел.

Дата виборів збігається з річницею окупації Криму та Севастополя Росією; для регіону це перші "вибори президента РФ".

Починаючи з 2000 року і дотепер Володимир Путін постійно голосував на дільниці в будівлі РАН на Ленінському проспекті в Москві.

Додамо, що за крісло президента Росії боротимуться вісім кандидатів.

Російська ЦВК вже зареєструвала трьох – нинішнього президента РФ Володимира Путіна (самовисуванець), а також Павла Грудініна (Компартія РФ) і Володимира Жириновського (ЛДПР). Останніх двох висунули в кандидати парламентські партії, тому їм, згідно із законодавством, не потрібно збирати підписи на висунення, як іншим.

7 лютого ЦВК Росії планує зареєструвати кандидатами в президенти Григорія Явлінського ("Яблуко"), Бориса Титова ("Партія зростання") і Сергія Бабуріна ("Російський загальнонародний союз"). Їх підписні листи раніше пройшли необхідні перевірки.

8 лютого офіційно зареєструють Ксенію Собчак (йде на вибори від "Громадянської платформи") і Максима Сурайкина ("Комуністи Росії").

Повʼязані теми:

Наступна публікація