На засіданні ради ОБСЄ у Відні рішуче засудили "вибори" на Донбасі

На засіданні ради ОБСЄ у Відні рішуче засудили "вибори" на Донбасі

Фото: flickr.com

Більшість країн-учасниць вважають, що псевдовибори в ОРДЛО порушують міжнародне право.

Під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 36 країн засудили "вибори" ватажків "Л/ДНР", які відбулися на Донбасі 11 листопада.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомила голова комітету ОБСЄ з людського виміру Сіан Маклеод.

"28 країн ЄС, Канада, США, Туреччина, Швейцарія, Норвегія, Грузія, Молдова, Азербайджан та інші засудили порушення міжнародного права, суверенітету України та Мінських угод", - написала вона.

Зазначимо, що країнами-учасницями ОБСЄ є 57 країн.

Нагадаємо, 11 листопада на окупованих територіях Донецької та Луганської областей відбулися організовані Росією незаконні вибори "глав" та "депутатів". Міжнародна спільнота та українська влада не визнають так звані вибори і закликають ігнорувати їх. Росії погрожують новими санкціями за організацію та проведення псевдовиборів. За результатами цих "виборів" прогнозовано перемогли ставленики Москви – Денис Пушилін та Леонід Пасічник.

Служба безпеки України проінформувала, що  заради створення видимості високої явки, на "виборчих дільницях" організували пункти продажу дешевих продуктів харчування, а також виборцям роздавали безкоштовне поповнення рахунку місцевого мобільного оператора.

Про невизнання так званих виборів в ОРДЛО заявили у Польщі, закликавши країни Євросоюзу впровадити додаткові санкції і заборонити видачу віз та заморозити активи осіб, які відповідальні за їхню організацію. 19 листопада міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять це питання.

Псевдовибори в ОРДЛО: українські дипломати закликають посилити санкції проти Росії

Псевдовибори в ОРДЛО: українські дипломати закликають посилити санкції проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація