Нацбанк спростив правила зняття валюти

Нацбанк спростив правила зняття валюти

Фото: Reuters

Ще одне нововведення торкнулося компаній-резидентів.

Національний банк України збільшив суму готівки, яку можна отримувати в іноземній валюті або банківських металів з поточних і депозитних рахунків через каси та банкомати.

Відтепер на добу один клієнт може зняти суму до 250 тисяч гривень, йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

Раніше ця сума становила 100 тисяч гривень.

На думку регулятора, відповідне рішення має збільшити довіру вкладників до банківської системи.

Ще одна зміна, прийнята Нацбанком, торкнулася компаній-резидентів, які отримали від нерезидентів кредити або позики.

Тепер вони зможуть зможуть купувати іноземну валюту для погашення такої заборгованості навіть за наявності на їх рахунках власних коштів в іноземній валюті на суму понад 25 тис. доларів.

"Це буде дозволено лише за умови цільового використання придбаних валютних коштів – якщо як придбана, так і наявна власна іноземна валюта буде використовуватися для погашення таких зобов'язань", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Головною метою змін стала спроба  спростити умови для купівлі валюти, необхідної для своєчасного погашення зовнішніх зобов'язань українським бізнесом.

Нагадаємо, що у червні Нацбанк України констатував покращення на валютному ринку, зростання довіри до банківської системи, тому вирішив скасувати раніше введені обмеження. Зокрема, обмеження на зняття коштів у гривнях було знято повністю. До цього клієнт мав право протягом доби зняти до 500 тис. грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація