Національна ганьба: в Іспанії тисячі осіб протестували проти кориди

Національна ганьба: в Іспанії тисячі осіб протестували проти кориди

Фото: Reuters

Учасники акції закликали виключити всі видовищні заходи за участю биків зі списку Національної спадщини.

Десятки тисяч людей узяли участь у демонстрації у Мадриді проти бою биків.

За даними організаторів руху "Бій биків - насильство" - в акції взяли участь понад 40 тисяч осіб, інформує DW.

Демонстранти вимагали заборонити кориду на території Іспанії. Крім того, учасники акції закликали виключити всі видовищні заходи за участю биків зі списку Національної спадщини, до якого вони були внесені у 2013 році. На їхню думку, необхідно посилити законодавство у сфері захисту тварин.

Протестувальники несли плакати з написом "Бій биків: національна ганьба". Учасники заходу також вимагали заборонити участь неповнолітніх у видовищах з биками і відвідування ними шкіл тореадорів. Акцію підтримали близько 170 організацій в Іспанії та за її межами.

Під час кориди в Колумбії бик жорстоко потовк матадора

Під час кориди в Колумбії бик жорстоко потовк матадора

Нагадаємо, у червні 2017 року відомий іспанський матадор Іван Фандино помер від поранення, яке завдав йому бик під час кориди. Трагедія сталася на фестивалі на південному заході Франції, в місті Мон-де-Марсан. Фандино, який 12 років працював матадором, під час бою випадково зачепився за власний плащ. Відразу після цього бик наніс йому удар у тулуб. Закривавленого матадора відразу ж віднесли до карети швидкої допомоги. Але Фандино помер дорогою в лікарню.

Повʼязані теми:

Наступна публікація