Надзвичайний стан у США: проти рішення Трампа подали вже кілька позовів

Надзвичайний стан у США: проти рішення Трампа подали вже кілька позовів

Фото: Associated Press

Остаточне рішення може ухвалити Верховний суд.

Рішення президента США Дональда Трампа ввести режим надзвичайного стану в країні не на жарт збурив частину громадськості. Проти такого рішення вже подали кілька позовів.

Про це йдеться у випуску ТСН 19:30.

Наразі у США діють майже три десятки надзвичайних станів. Їх вводили Джордж Буш-молодший, Білл Клінтон, Барак Обама. Серед причин були протистояння з Іраном, антитерористичні накази, скорочення зброї масового знищення.

Після оголошення президентом Дональдом Трампом надзвчайного стану минуло більше доби. Проте цього часу вистачило, аби проти рішення подали звернення до суду. Два колективних позови зареєстровані у Вашингтоні. Серед позивачів - три власники землі на кордоні з Мексикою.

Люди вважають, що введення надзвичайного стану і будівництво стіни тільки шкодить США. До того ж щороку кількість нелегальних мігрантів. які перетинають кордон з Мексики, зменшується. 

Також до суду збираються позиватися округ Ель Пасо і штат Каліфорнія. Проти будівництва стіни виступила й у Національному центрі метеликів у Техасі. 

Якщо позови задовольнять, команда Трампа подасть апеляцію. Остаточне рішення ухвалюватиме Верховний суд, де більшість прихильників республіканців. 

У США позиваються проти указа Трампа про надзвичайний стан

У США позиваються проти указа Трампа про надзвичайний стан

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про запровадження надзвичайного стану в країні. Він планує скористатися ним для забезпечення фінансування стіни на кордоні між США та Мексикою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація