Напруга у Перській затоці: ОАЕ повідомили про "саботаж" на чотирьох суднах

Напруга у Перській затоці: ОАЕ повідомили про "саботаж" на чотирьох суднах

Фото: Associated Press

Ніхто внаслідок цього не постраждав.

Об'єднані Арабські Емірати повідомили, що чотири комерційні судна піддавалися "саботажу" після того, як у Лівані та Ірані вийшли фальшиві повідомлення про те, що в одному з морських портів країни сталися вибухи.

Чиновники ОАЕ відмовилися детальніше розповісти про природу саботажу або сказати, хто може бути відповідальним за нього, передає Al Jazeera.

"Чотири комерційні, цивільні торгові судна різних країн сьогодні вранці зазнали актів саботажу на східному узбережжі ОАЕ", повідомляє Міністерство закордонних справ.

У заяві сказано, що кораблі перебували поблизу територіальних вод країни в Оманській затоці, що з'єднує Перські затоку з Аравійським півостровом, на схід від порту Фуджейра.

Влада ОАЕ заявила, що розслідує інцидент "у співпраці з місцевими та міжнародними органами", додавши, що "не було травм або смертельних випадків на борту суден" і "не було викиду шкідливих хімічних речовин або палива".

Як повідомлялось, у відповідь на загострення конфлікту між Вашингтоном і Тегераном США відправили в регіон авіаносну ударну групу на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн" і групу бомбардувальників B-52. Пізніше було ухвалено рішення приєднати до них сили десантно-вертолітного корабля "Арлінгтон" і батареї зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Конфлікт між Тегераном і Вашингтоном загострився після того, як Іран відмовився від виконання частини зобов'язань в рамках ядерної угоди. Раніше США вийшли з цієї угоди в односторонньому порядку та запровадили санкції проти нафтового й банківського секторів іранської економіки. У відповідь на нинішні дії Тегерана Вашингтон оголосив також про запровадження санкцій проти металургійної та гірничодобувної галузей Ірану. У ЄС, своєю чергою, закликали Іран повернутися до виконання пунктів ядерної угоди й так само пригрозили застосувати санкції в разі відмови Тегерану зробити це.

Іран оголосив про частковий вихід з міжнародної ядерної угоди

Іран оголосив про частковий вихід з міжнародної ядерної угоди

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація