Наступ на останній анклав бойовиків "ІДІЛ" у Сирії уповільнився через цивільних

Наступ на останній анклав бойовиків "ІДІЛ" у Сирії уповільнився через цивільних

Фото: Associated Press

У населеному пункті досі лишаються тисячі цивільних осіб.

Наступ підрозділів "Демократичних сил Сирії" (SDF), в яких переважають курдські загони, на останній бастіон терористичної "Ісламської держави" в Сирії у населеному пункті Багуз уповільнився через міни, тунелі та присутність цивільних.

Про це в неділю, 17 березня, заявив речник "Демократичних сил Сирії" Кіно Габріел.

За його словами, в таборі ісламістів у Багузі все ще перебувають "приблизно п'ять тисяч осіб". Представник курдів також визнав наявність певних "труднощів" у завершенні операції проти "ІДІЛ". Від 9 січня, коли почався наступ у Багузі, бійцям підтримуваного США курдсько-арабського альянсу здалися 30 тисяч осіб (пять тисяч бойовиків "ІДІЛ" та члени їхніх родин). Ще 34 тисячі цивільних були евакуйовані з населеного пункту, зазначив Габріел.

Також він повідомив, що з початку операції 1300 бойовиків "ІДІЛ" було вбито, а приблизно 520 - захоплено в полон під час військової операції.

Нагадаємо, що раніше "Демократичні сили Сирії" обіцяли "швидку перемогу" над ісламістами в Багузі. Утім, наступ кілька разів призупиняли для евакуації цивільних з території, яку утримують ісламісти. Зокрема, останнього разу це трапилося після активного просування на позиції "ІДІЛ" 1-2 березня. Курди пояснювали такий крок бажанням запобігти великій кількості жертв серед цивільних. Тиждень тому підрозділи SDF наступ відновили, у командуванні зазначили, що, за його даними, в таборі ісламістів цивільних майже не залишилося. За словами курдів, бойовики утримують територію площею близько 0,25 квадратного кілометра.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація