НАТО має бути готове відбити атаку РФ з моря - командувач флотом ФРН

НАТО має бути готове відбити атаку РФ з моря - командувач флотом ФРН

Фото: Reuters

Німеччина і її партнери спостерігають підвищення активності Росії на морі, починаючи з 2013 року.

Прямої загрози з боку Росії на морі поки що немає, але підвищення військової активності на Заході фіксують, тому необхідно бути в змозі відбити агресію.

Про це заявив командувач Військово-морським флотом ФРН віце-адмірал Андреас Краузе, - пише Укрінформ.

«Я не хотів би стверджувати, що ми в даний час стоїмо на грані конфлікту, агресії з боку Росії, але ми повинні бути в змозі дати адекватну і своєчасну відповідь, якщо буде такий розвиток», - заявив воєначальник.

Генсек НАТО заявив про підтримку української реформи ЗСУ

Генсек НАТО заявив про підтримку української реформи ЗСУ

Німеччина і її партнери спостерігають підвищення активності Росії на морі, починаючи з 2013 року. Йдеться і про російські авіаносці біля узбережжя Сирії, і про роботи з розгортання підводних потужностей, що ведуться таємно. У такій ситуації, наголосив командувач, Німеччина і її союзники по НАТО і ЄС повинні діяти спільно, «повинні бути солідарні, виступати разом, використовувати загальні підходи».

Нагадаємо, що Грузія збирається посилити свою обороноздатність через постійну загрозу з боку Росії, повідомив під час конференції з оборони і безпеки в Батумі президент країни Георгій Маргвелашвілі.

За його словами такі заходи є необхідними, бо сусідство з Росією несе в собі постійну військову загрозу. Оскільки "одним з механізмів російської політики" є військові провокації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація