НАТО звинуватив Росію у брехні щодо кількості військових, що брали участь у навчаннях "Захід-2017"

НАТО звинуватив Росію у брехні щодо кількості військових, що брали участь у навчаннях "Захід-2017"

Фото: Reuters

У Москві називають такі заяви антиросійською пропагандою.

НАТО звинуватив Росію у тому, що вона ввела Альянс в оману щодо кількості військових, які брали участь у навчаннях "Захід-2017" на території Білорусі.

Про це посли країн-членів Альянсу сказали під час зустрічі із послом Росії при НАТО Олександром Грушком, передає Reuters.

Обмеження для ЗМІ та арешти активістів: як в Білорусії тривають навчання "Захід-2017"

Обмеження для ЗМІ та арешти активістів: як в Білорусії тривають навчання "Захід-2017"

Міністерство оборони Росії заявляло, що у військових навчаннях брали участь близько 12 700 військовослужбовців. НАТО стверджує, що їх було набагато більше, ніж 12700, і вони імітували напад на Захід.

Дипломати НАТО стверджують, що у навчаннях брали участь близько 100 000 військовослужбовців, які були розміщені від Арктики до східної України, де Росія підтримує сепаратистів. Росія використовувала балістичні ракети та електроніку для перевірки своєї боєздатності в Європі.

"Кількість військовослужбовців, що брали участь у навчаннях, значно перевищила кількість, оголошену перед їхнім проведенням, сценарій був іншим, а географічний обсяг був більшим, ніж повідомлялося раніше", - заявив журналістам після зустрічі Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Російський посол Грушко заявив, що оцінка НАТО невірна. "Країни НАТО підрахували усю військову діяльність, що мала місце в Російській Федерації, і вважає їх частиною навчань "Захід-2017", - сказав він на прес-конференції після зустрічі.

"Ми не приймаємо пропаганду про російські навчання. Це безпрецедентна пропагандистська атака", - сказав Грушко.

Нагадаємо, з 14 по 20 вересня у Білорусі відбулися спільні з Росією військові навчання "Захід-2017". Вони відбувалися на території цієї країни та Калінінградської області Росії - біля кордонів України та східних рубежів НАТО. За офіційними даними, були задіяні 13 тисяч військових і 250 танків. 

В РНБО України заявляли, що реальна кількість учасників навчань - до чверті мільйона військовослужбовців. У НАТО стурбовані активністю російських і білоруських військ і переконані, що навчання спрямовані на провокування країн-членів Альянсу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація