"Натовп наркоманів": Лукашенко заявив, що жорсткий розгін багатотисячного Маршу відбувся за "його наказом"

"Натовп наркоманів": Лукашенко заявив, що жорсткий розгін багатотисячного Маршу відбувся за "його наказом"

Фото: Associated Press

Він також звернувся до батьків "дрібної шпани, яка вештається вулицями".

Жорсткий розгін силовиками багатотисячного Маршу на підтримку "народного ультиматуму" в Мінську відбувся у неділю, 25 жовтня, за наказом президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це голова держави розповів в етері телеканалу "Білорусь 1", пише TUT.by.

Він заявив, що протестувальники планували "захопити центр", а потім пішли до спальних районів.

"Люди перелякані. Хтось о сьомій годині вийшов з дітками на вулицю. Це що, нормально, коли натовп п'яний, божевільний, проколотий наркотиками, прокурений і пропитий - сотні людей кинулися в ці райони", - сказав білоруський очільник. 

За його словами, мітингувальники почали захоплювати квартири. "Довелося з квартир витягувати цих наркоманів, - висловився Лукашенко. - Це не нормально і не терпимо".

Він також звернувся до батьків "дрібної шпани, яка вештається вулицями" зі словами: "Приберіть їх з вулиць, щоби потім не було боляче. А з іншими ми будемо розбиратися за всією суворістю закону".

Нагадаємо, що 25 жовтня у Мінську водинадцяте відбувся багатотисячний Марш на підтримку "народного ультиматуму". Люди йшли вулицею Орловською та скандували "Від Хабаровська до Бреста диктатурі немає місця" і "Лукашенка в автозак".

Незабаром у межах району силовики влаштували масовий розгін із застосуванням спецзасобів. Крім того, у колону кинули невідомий снаряд, який почав сильно диміти. Було чути вибухи, люди тікали дворами, а в районі вулиці з'явилися автозаки. 

Під час розгону силовики затримали майже три сотні людей, декого з них сильно побили. 

Радикалізація протестів у Білорусі: на що готовий піти Лукашенко — "Секретні матеріали"

Радикалізація протестів у Білорусі: на що готовий піти Лукашенко — "Секретні матеріали"

Повʼязані теми:

Наступна публікація