Навальний шкодує, що Трамп не засудив його отруєння

Навальний шкодує, що Трамп не засудив його отруєння

Фото: Associated Press

Навальний наголосив на важливості засудження використання хімічної зброї у XXI столітті.

Головний опозиціонер Російської Федерації Олексій Навальний висловив невдоволення через те, що президент США Дональд Трамп не приєднався до позиції, зокрема, лідерів Франції та Німеччини щодо його отруєння. 

Про це він сказав в інтерв'ю для CBS News.

"Я вважаю надзвичайно важливим, щоб усі, звісно, зокрема і, можливо, насамперед, президент США, були категорично проти використання хімічної зброї у XXI столітті", - сказав він.

Водночас прессекретар президента США Дональда Трампа Кейлі Макенані заявила, що Сполучені Штати Америки засуджують отруєння російського опозиціонера.

Обурення нападом на Навального висловили також лідери Великої Британії та Франції, а канцлерка Німеччини Ангела Меркель таємно відвідала опозиційного політика в берлінській клініці "Шаріте", де він проходив лікування після отруєння. 

Нагадаємо, через отруєння Навального Євросоюз запровадив санкції проти шістьох осіб і одного науково-дослідного інституту в якому, імовірно, і розробили отруту "Новачок", сліди якої виявили в крові політика.

Санкції передбачають, що їм буде заборонений в'їзд до країн Євросоюзу, а їхні активи - наприклад, банківські рахунки - в країнах ЄС будуть заморожені. 

Навальний проходить реабілітацію після отруєння на німецькому курорті

Навальний проходить реабілітацію після отруєння на німецькому курорті

Повʼязані теми:

Наступна публікація