Навального випустили на свободу після 20 днів арешту

Навального випустили на свободу після 20 днів арешту

Фото: Reuters

Навального звільнили рано вранці.

Російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов із спецприймальника після 20 діб арешту, які він відбував за повторне порушення порядку проведення мітингів.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Водночас телеканал "Дождь" пише, що Навального звільнили рано вранці "до приїзду журналістів". За інформацією телеканалу, він був "вивезений в інше місце". 

Cам Навальний опублікував у своєму Instagram фото та розповів, як минули ці 20 днів. "Привіт. Я вийшов", - написав політик.

Нагадаємо, на початку жовтня Симоновський районний суд Москви заарештував Навального за неодноразові заклики до участі в неузгоджених акціях.

Олексій Навальний може втратити шанс на участь у президентських виборах Росії

Олексій Навальний може втратити шанс на участь у президентських виборах Росії

Суддя порахував, що адміністрація Нижнього Новгорода не погодила мітинг прихильників політика, отже, Навальний в ролику на YouTube і на своєму сайті закликав до проведення неузгодженої акції.

Політика затримали 29 вересня на парковці біля його будинку - Навальний збирався поїхати в Нижній Новгород, щоб виступити на мітингу.

Крім того, на 20 діб був заарештований глава федерального штабу Навального Леонід Волков. Після цього в штабі Навального анонсували акції по всій країні з вимогою звільнити опозиціонера.

За даними "ОВС-Інфо", на акціях, які пройшли 7 жовтня, були затримані 290 осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація