Навальному заборонили виїжджати за межі Росії

Навальному заборонили виїжджати за межі Росії

Навальному заборонили виїжджати за межі Росії

Фото: Сайт Алексея Навального

Опозиційний політик саме збирався летіти на суд проти РФ.

Сьогодні, 13 листопада, вранці російського опозиційного політика Олексія Навального не випустили з РФ. На прикордонному контролі пояснили, що, мовляв, є рішення служби судових приставів. Проте причина в документі не вказана.

"Приїхав до аеропорту - лечу на оголошення рішення Європейського суду у моїй справі - на прикордонному контролі забрали паспорт "для проведення спеціальних перевірчих заходів". Посадили мене за червону мотузку в компанії інших особливо небезпечних. Чекаю", - написав у Twitter Навальний.

Згодом прикордонники повідомили, що виїзд за межі Росії йому заборонений.

"Є якийсь лист, що виїжджати заборонено, але пояснень чому – немає".

Фото: Сайт Олексія Навального

Навальний вважає, що це питання – політичне, контролюється з Кремля.

"У Великій палаті Європейського суду буде оголошено рішення суду з питання, чи є численні затримання громадянина Навального на мітингах політично мотивованими. Незважаючи на те, що відповідь на запитання здається очевидною, юридично ЄСПЛ таких фактів не встановлював багато років. Для Росії це востаннє було років 15 тому. Це дуже важливо, Кремль і Міністерство юстиції зі шкіри геть лізуть, щоб такого рішення не відбулося", - ідеться в повідомленні на сайті Навального.

Політик зазначає, що востаннє за кордон виїжджав тижнів два тому – тоді випустили.

"Найсмішніше в зв'язку з тим, що мене не випустили за кордон. Додзвонилися щойно до судового пристава, який веде всі виконавчі провадження щодо мене. Він дуже здивовано каже: я вам виїзд не обмежував. Сміхота", - зазначив Навальний.

Раніше повідомлялося, що Навальному висунуть звинувачення у кримінальній справі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація