"Навальный Америке дружок, а России – вражок". У Чечні затвердили список антиопозиційних гасел

У столиці республіки зганяють бюджетників на мітинг на підтримку Кадирова.  

В Росії серед чиновників Чечні була поширена рознарядка щодо участі у мітингу і флешмобі на підтримку одіозного глави республіки Рамзана Кадирова, який вступив у конфлікт з опозицією.

Редакція російського видання Znak.com отримала анонімний лист від співробітника міністерства друку Чеченської республіки, в якому розповідається, як саме готуються ці заходи.

"Наш міністр змушує всі ЗМІ цілодобово писати про "зрадників-лібералів", клеймити їх у багнюці. А хто не хоче воювати в цій інформаційній війні, тому краще відразу піти з роботи!" - йдеться листі.

Згідно з ним, керівникам установ та підприємств, підвідомчих міністерству Чеченської республіки з національної політики, зовнішніх зв'язків, друку та інформації, розіслані вказівки за підписом міністра друку Джамбулата Умарова.

Флешмоб запланований на 8 ранку 21 січня в Грозному, на Алеї слави. Як йдеться в рознарядці, кожен співробітник повинен привести з собою по одній людині.

"У кожного другого працівника має бути гасло на половині аркуша ватману. У кожного третього працівника має бути фото Ахмата Кадирова і Рамзана Кадирова", - зазначено в документах.

На мітингу 22 січня для всіх керівників та працівників підвідомчих міністерству установ явка обов'язкова. Для обох заходів заготовлено близько 60 гасел, список також є в надісланому листі. Ось деякі з них: "Ліберали всіх мастей жадають криз, протестів і смертей!", "Паразити п'ятої колони, як пухлина на тілі Росії!", "Навальний Америці дружок, а Росії – ворожок!", "Порада тобі, громадянине, проста: з п'ятою колоною поруч не стій!", "Поки "яшинці" прохолоджувалися, Кадирівці за Росію билися!", "Геть провокаторів – синів сатани! Кадиров – опора країни!", "Макаревич - вошивий і боягузливий зрадник".

Нагадаємо, раніше Кадиров заявив: "Представники несистемної опозиції намагаються нажитися на складній економічній ситуації. До таких людей треба ставитися як до ворогів народу, зрадників... Вони грають в придуману західними спецслужбами гру, танцюють під їхню дудку... Цих людей треба судити за всією суворістю за їхню підривну діяльність".

Заяви Кадирова викликали хвилю обговорень в Росії, а опозиційно налаштовані користувачі соцмереж провели флешмоб, публікуючи повідомлення з хештегом "КадыровПозорРоссии".

Минулого тижня російські правозахисники та інші громадські діячі написали відкриту заяву про необхідність відставки Кадирова.

У раді з прав людини при президенті заявили, що розглядають питання щодо підготовки доповіді Володимиру Путіну про висловлювання Рамзана Кадирова і його оточення. РПЛ проситиме відреагувати на заяви Кадирова з варіантом його відставки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація