Навіть тут збрехав: в Мін'юсті Німеччини заперечують, що племінник Кисельова засуджений за тероризм

Навіть тут збрехав: в Мін'юсті Німеччини заперечують, що племінник Кисельова засуджений за тероризм

Фото: скриншот з відео

Сергій Кисельов може відбувати термін за іншою статтею.

Міністерство юстиції Німеччини заперечує, що Сергій Кисельов - племінник російського пропагандиста Дмитра Кисельова - відбуває термін за статтею за тероризм.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит російськомовного німецького телеканалу OstWest.

"Чоловік на ім'я Сергій Кисельов не звинувачений ні за статтею "тероризм", ні за будь-якою іншою статтею, пов'язаною з терористичними діями", – заявляють в німецькому Мін'юсті.

Тим не менш, у відомстві не виключають, що Сергій Кисельов може відбувати покарання за статтею за зберігання зброї, вбивство, крадіжку або будь-якою іншою статтею, не пов'язаною з тероризмом.

У Німеччині у відання Мін'юсту потрапляють лише ті злочинці, які були пов'язані з тероризмом. За всіх інших відповідальна земельна прокуратура, пояснює OstWest.

Журналісти відзначили, що 2015 року воювати на боці "ДНР" на Донбас вирушили більше ста громадян Німеччини, в основному з числа російських німців. Але тоді участь у війні на Сході України не тягла за собою покарання і вже точно не за звинуваченням у тероризмі, оскільки бойовики "ДНР" і "ЛНР" не були визнані Берліном терористичними організаціями.

Нагадаємо, російський пропагандист Дмитро Кисельов в інтерв'ю журналісту Юрію Дудю розповів, що його племінник Сергій сидить у в'язниці в Німеччині за те, що воював за проросійське терористичне угрупування "ДНР".

"Він мені сказав, що він – росіянин, і поїде воювати... Після цього він пішов у монастир, постригся в ченці на Афоні. Потім поїхав кудись у Болгарію по чернечих справах, і болгари його заарештували і відправили до Німеччини. Він зараз сидить у в'язниці за поганою дуже статтею - тероризм, зброя і так далі", – розповів Дмитро Кисельов.

Гроші розіграли Дмитра Кисельова

Гроші розіграли Дмитра Кисельова

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація