"Навмисна провокація чи дурість". Міноборони РФ прокоментувало відео обстрілу глядачів на навчаннях

"Навмисна провокація чи дурість". Міноборони РФ прокоментувало відео обстрілу глядачів на навчаннях

Фото: Reuters

Російські військові запевняють, що зображений на відео інцидент стався в інший час і в іншому місці.

Міноборони РФ спростувало ракетний обстріл глядачів під час російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017" на полігоні "Лужський" під Санкт-Петербургом.

Про це повідомили у прес-службі Західного військового округу, пише "Інтерфакс".

"18 вересня в рамках розіграшу епізоду практичних дій спільного стратегічного навчання "Захід-2017" жодних пригод, пов'язаних із роботою армійської авіації, не було. Усі повідомлення в соціальних мережах про залпи по натовпу журналістів, велику кількість тяжкопоранених - навмисна провокація або чиясь персональна дурість", - йдеться у повідомленні.

За словами російських військових, оприлюднене відео нібито було знято під час льотно-тактичних навчань, коли бійці відпрацьовували вправу з ураження наземних цілей.

"Системою наведення одного з вертольотів було здійснено помилкове захоплення цілі. У результаті влучення некерованої ракети отримав пошкодження один із вантажних автомобілів без людей", - запевнили в Міноборони.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ оприлюднили відео, на якому було зафіксовано мимовільний пуск ракет класу "повітря-земля" з вертольота Ка-52 під час чергового етапу російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017". За даними видань, унаслідок інциденту дві людини отримали серйозні травми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація