Найбільша пожежа в історії Каліфорнії: з Лос-Анджелесу евакуюють 20 тисяч людей

Найбільша пожежа в історії Каліфорнії: з Лос-Анджелесу евакуюють 20 тисяч людей

Фото: Reuters

На допомогу прибули вогнеборці з інших країн, до гасіння взялися навіть в’язні.

Каліфорнія продовжує боротися з наймасштабнішими пожежами в історії штату. Вітри доносять дим від пожеж аж до Нью-Йорка за 5 тисяч кілометрів на схід, а рятувальники евакуюють десятки тисяч людей, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лише в Лос-Анджелесі уряд наказав евакуювати понад 20 тисяч жителів. "Це – нічне жахіття, це настільки моторошно! Я хочу, щоби це все скінчИлося. Ніколи не уявляла, що все навкругИ палатиме", - зізнається місцева жителька Енн Сперлайн. У гасінні задіяні близько 14 тисяч рятувальників, а також військових, волонтерів, пожежників із Австралії та Нової Зеландії. Допомагають їм десятки одиниць техніки – бульдозери та авіація. Із літаків скидають спеціальну рожеву речовину, яка не дає вогню поширюватися. "Ми використовуємо бульдозери там, де необхідно. В інших районах застосували повітряні судна. Загалом ми намагаємось об’єднувати екіпажі в одну лінію, щоби створити оборону", - розповів пожежник Дерек Готорн.

Масштабні пожежі у Каліфорнії: суд заарештував винного у підпалі

Масштабні пожежі у Каліфорнії: суд заарештував винного у підпалі

Залучили до ліквідації вогню навіть в`язнів – понад тисячу арештантів працюють на добровільній основі, їм платять по 2 долари на день та ще долар за кожну годину роботи. "Це значуща пожежа. Задіяно безліч ресурсів, щоби її побороти. Однак, якщо дивитися на це позитивно, то всі працюють згуртовано. Приємно бачити, що всі служби об’єдналися заради спільної мети", - розповів австралійський пожежник Роб Гор.

За підозрою в умисному підпалі вже затримано 51-річного чоловіка на ім’я Форест Кларк. Слідчі припускають, що він хотів помститися своїм сусідам, із якими ворогує вже не один рік – у результаті вогонь винищив усі 12 сусідніх будинків, окрім житла самого Фореста. Суд вирішив узяти палія під арешт. Загалом у Каліфорнії палає понад 240 тисяч гектарів територій, і це ще не межа. Вогнеборцям вдається контролювати лише 5% відсотків із них, а фахівці припускають, що стихію не зможуть локалізувати аж до вересня. Цьогорічні лісові пожежі називають наймасштабнішими в історії штату.

Кореспондент ТСН Катерина Стеблевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація