"Найгірша розмова". Трамп раптово перервав телефонні перемовини з прем'єром Австралії через біженців

"Найгірша розмова". Трамп раптово перервав телефонні перемовини з прем'єром Австралії через біженців

Дональд Трамп / Фото: Reuters

Згідно з угодою, укладеною з Обамою, США мали прийняти з Австралії біженців.

Президент США Дональд Трамп назвав свою телефонну розмову з прем'єр-міністром Австралії Малкольмом Тернбуллом "найгіршою" за день, пише The Washington Post.

Журналісти зазначають, що Трамп зненацька  закінчив бесіду, під час якої обговорювалася угода адміністрації Барака Обами з австралійською владою. Так, вона тривала 25 хвилин замість запланованої години. У своєму Twiiter американський лідер  написав, що згідно з документом, США приймуть "тисячі нелегальних мігрантів з Австралії", і пообіцяв розібратися з "цією бісовою угодою".

Трамп заявив, що цього дня він розмовляв з ще чотирма світовими лідерами, включно з президентом РФ Володимиром Путіним, але розмова з Тернбуллом, за його словами, була  найнеприємнішою.

Як поскаржився американський президент, угода з Австралією "вб'є його в політичному сенсі". При цьому він звинуватив австралійський уряд у спробах переправити до США "нових бостонських терористів", згадавши таким чином про теракт на марафоні 15 квітня 2013 року.

У своєму Twitter він хибно назвав біженців нелегальними, а також збільшив число тих, хто міг би бути переселений. Австралія ще не оприлюднювала кількості біженців, готових до переселення, повідомив представник міністра імміграції  країни, Пітер Даттон.

Австралію неодноразово критикували  правозахисні групи через жорстку політику стосовно біженців та осіб, які шукають притулку.

Коли угода була вперше укладена в листопаді, було прийнято рішення про те, що американська влада вирішуватиме, яких саме біженців готові прийняти в державі.

Нагадаємо, 27 січня президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення перевірок іммігрантів і обмеження прийому біженців з деяких країн, де мусульмани становлять більшість населення. Станом на 31 січня з 500 тис. прибулих в США було відмовлено у в'їзді понад 700 іноземцям, але для більш ніж 1 тис. людей зробили виняток.

Повʼязані теми:

Наступна публікація