Переможець виборів в Австрії формуватиме коаліцію з "друзями Путіна"

Переможець виборів в Австрії формуватиме коаліцію з "друзями Путіна"

Фото: Reuters

Себастьян Курц прагне об`єднання з правими силами.

Австрійський консервативний лідер Себастьян Курц прагне створити коаліцію з правою "Партією свободи", повідомляє сьогодні, 24 жовтня, АР.

Після позатермінових виборів, що відбулися в Австрії 15 жовтня та закінчилися перемогою Австрійської народної партії (АНП) чинного міністра іноземних  справ Себастьяна Курца, головним питанням було, з ким же він об`єднається у коаліцію.

Сьогодні він повідомив про своє рішення об`єднатися з "Партією свободи", яка разом з АНП виступає за необхідність більш жорсткого імміграційного контролю, швидких депортацій тих, кому відмовлено у політичному притулку, та придушення радикального ісламу. А ще праві відомі своєю симпатією до Росії та її політики. Дехто з них навіть відвідував референдум у Криму в березні 2014 року.

Ще минулої п`ятниці президент Австрії доручив Курцу сформувати уряд, а вже сьогодні той заявив про майбутні переговори щодо створення коаліції. За його словами, новий уряд буде сформовано вже до Різдва і він "матиме чіткий європейський напрямок".

Нагадаємо, що 31-річний Курц, який є міністром закордонних справ Австрії може стати наймолодшим канцлером за всю історію Австрії. До нього наймолодшим політиком у світі, який обіймав найвищу державну посаду, був 39-річний президент Франції Еммануель Макрон. 

І. Луценко: "Коаліція - це справа депутатів, а не Президента"

І. Луценко: "Коаліція - це справа депутатів, а не Президента"

Повʼязані теми:

Наступна публікація