Найстарша продавчиня жіночої білизни: 97-річна німкеня розповіла про свій бізнес

Найстарша продавчиня жіночої білизни: 97-річна німкеня розповіла про свій бізнес

Крамниця жінки існує понад півстоліття, але буде закрита в цьому році.

Жінка на ім'я Тереза Шмід стала найстарішою продавчинею білизни у Німеччині. Головному експерту з жіночої краси 97 років, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

У її крамниці немає місця несмаку – маленьке приміщення заставлене десятками ящиків із білизною, купальниками та нічними сорочками. Тереза розповідає, що часто дешевим спіднім жінки лише псують свою фігуру, тому допомагає клієнткам із вибором. Незважаючи на поважний вік продавчині, покупці нею задоволені. "Вона любить свою справу. Ця жінка випромінює енергію та ентузіазм!", - кажуть клієнтки.

97-річна жінка стала найстарішою продавчинею білизни у Німеччині

97-річна жінка стала найстарішою продавчинею білизни у Німеччині

Свою крамничку у маленькому гірському містечку Гарміш-Партен-кірхен жінка відкрила 62 роки тому. Створити власний бізнес їй допомогла автокатастрофа, після якої Тереза вже не могла працювати бухгалтером, тож наважилася продавати мешканкам консервативного католицького містечка спіднє. "О, у ті часи у нас не було вишуканої білизни! Ти не наважувався б це сказати. Ми не були такими спокусливими у ті часи!", - пригадує вона.

Більш, ніж півстоліття Тереза працювала повний робочий день. Скоротити його жінка наважилась лише сім років тому. І тепер стоїть за прилавком лише дві години на день. Однак ані поважний вік, ані пробеми зі здоров'ям не відбили у неї бажання працювати. "Доти, доки я можу щось зробити, я це робитиму, адже я не хочу, щоби за мною доглядали у будинку для літніх людей", - пояснила вона.

Закрити свою крамницю Тереза Шмід вирішила лише після конфлікту з власником приміщення, який не хоче подовжувати жінці термін оренди. Тож за місяць після того, як їй виповниться 98, жінка таки закриє магазин. Сама планує більше відпочивати та проводити час зі своїм 77-річним сином. А численну білизну з магазину хоче віддати на доброчинність, аби й бідні жінки могли мати спокусливий вигляд.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація