Найважча жінка у світі померла

Найважча жінка у світі померла

Найважча жінка у світі померла

Вона важила близько 500 кг.

Найважча у світі жінка померла в лікарні Абу-Дабі всього через кілька тижнів після святкування свого 37-річчя.

Про це повідомляє news.com.au.

Еман Абдул Атті померла в понеділок приблизно о 10:36 ранку. Причиною смерті, стало ускладнення від серцевих захворювань і дисфункції нирок.

Лікарня, де єгипетська жінка лікувалася, виступила із офіційною заявою через шість годин після її смерті. Медики висловили свої щирі співчуття родині загиблої.

Жінка перебувала в лікарні від квітня, тоді вона прибула прикута до ліжка і була під наглядом 20 медичних експертів. У червні жінка стала сидіти самостійно і їсти.

"Абдул Атті може сидіти самостійно протягом тривалого часу на спеціально обладнаному інвалідному візку. Її пролежні майже зажили, і через те, що її голос очистився, вона може говорити цілими реченнями і краще спілкуватися зі своїм оточенням", - сказав тоді головний лікар медустанови Яссин Аль-Шахат.

У заяві її сім'я висловила свою вдячність за догляд і лікування, надані лікарнею, а також правителям і народу ОАЕ за їхню підтримку.

У минулому році загибла розповідала, що через вагу не покидала будинок протягом 25 років. Проблеми у жінки з'явилися при народженні, коли вона народилася з надмірною вагою і продовжувала швидко рости.

Вона ніколи не відвідувала школу через вагу, і лікарі вважають, що її стан викликаний проблемою утримання рідини, тобто в її тілі зберігалася велика кількість додаткової води.

Нагадаємо, єгиптянка Еман Ахмед, яка вважається найважчою жінкою у світі, приїхала в Індію на лікування ожиріння. Вага Еман становила приблизно 500 кілограмів. Через стан свого здоров'я вона була прикута до ліжка.

Зокрема, до Індії її доправляли чартерним літаком, а до лікарні везли великою вантажівкою. Щоб перемістити ліжко із найважчою жінкою у світі з авто до лікарні, довелося використовувати підйомний кран.

Жінці поставили діагноз слоновість ще за народження. До слова, це хронічне потовщення шкіри та підшкірної жирової клітковини, що супроводжується різко вираженим застоєм лімфи. Є проявом різних захворювань, де частини тіла людини настільки набухають, що змінюють пропорції тіла. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація