Назарбаєв обурений домінуванням росіян в наднаціональному органі Митного союзу

Назарбаєв обурений домінуванням росіян в наднаціональному органі Митного союзу

Назарбаєв хоче налагодити роботу у Євразійській економічній комісії / Фото: AFP

Президент вимагає роботи, а не повноважень і збільшення фінансування.

Казахстан незадоволений домінуванням громадян Росії у Євразійській економічній комісії.

Про це заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

"У Мінську ми знову ж таки домовилися, щоб не було недовіри між нами, налагодити ефективну роботу нашої Комісії, вирішити питання про рівне представлення наших громадян у департаментах ЄЕК. Ми говорили: директор, два заступники, домовилися. 23 департаменти, по сім очолюють Казахстан і Білорусь, дев'ять – громадяни Росії. І скрізь принцип, що там всі три держави будуть. В деяких департаментах уже працюють три-чотири заступники, і всі – російські громадяни. Навіщо таке розпилювання коштів?", - обурився Назарбаєв.

Як передає УНІАН, на думку президент, деяких чиновників потрібно скоротити, заощадивши гроші. "Стосовно решти співробітників департаментів пропонується норма з урахуванням пайової участі держав-членів", - сказав він.

Нурсултан Назарбаєв також переконаний, що повноважень ЄЕК вистачає, а тому треба працювати.

"Разом із тим у процесі роботи над проектом договору простежується безліч моментів, де Комісія намагається взяти на себе додаткові повноваження. Можливо, вони потрібні, ці повноваження, але це треба тут обговорити і наділити такими повноваженнями, а не прагнути взяти собі те, чого немає", - сказав Назарбаєв.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Митному союзу потрібно прибрати всі вилучення, що сприятиме свободі торгівлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація