Не Іванка: Трамп розповів, хто може замінити Ніккі Гейлі на посаді посла США в ООН

Не Іванка: Трамп розповів, хто може замінити Ніккі Гейлі на посаді посла США в ООН

Фото: Reuters

На думку президента США, його донька була би "неймовірною" на цій посаді, але він її не призначить.

Наступним постійним представником США в ООН замість Ніккі Гейлі може стати колишня радниця Білого дому Діна Пауелл.

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає її кандидатуру, поклавши край спекуляціям щодо можливого призначення на цю посаду своєї доньки Іванки, передає Reuters.

Трамп сказав, що Ніккі Гейлі залишить посаду посла США в ООН наприкінці року і допоможе йому зробити остаточний вибір щодо того, хто її замінить.

У вівторок вранці в американській пресі з'явилися повідомлення про те, що наступницею Гейлі може стати Іванка Трамп. Президент США сказав, що його донька була би "неймовірною" у ролі посла в ООН, але якщо він її призначить, його звинуватять у кумовстві.

Діна Пауелл працювала в адміністрації Трампа у перший рік після виборів. Вона була заступницею радника питань національної безпеки в галузі стратегії та була ключовим учасником дипломатичних зусиль Вашингтона на Близькому Сході.

Пауелл на початку цього року залишила Білий дім і повернулася до інвестиційної компанії Goldman Sachs, де вона працювала більше десяти років. Вона також була високопоставленим чиновником у Державному департаменті колишнього республіканського президента Джорджа Буша.

Нагадаємо, 9 жовтня постійний представник США в Організації Об'єднаних Націй Ніккі Гейлі офіційно пішла з посади.

Ніккі Гейлі була сенатором від Південної Кароліни. Її призначили послом Сполучених Штатів в ООН після обрання Дональда Трампа президентом в 2016 році. Протягом своєї кар'єри постійного представника США в ООН Гейлі висловлювала жорстку позицію щодо Росії та підтримувала введення санкцій. Так само Гейлі домагалася тиску на КНДР, а також покарання для тих, хто співпрацює з Північною Кореєю попри введені економічні обмеження.

Представниця США при ООН звинуватила Москву в хімічній атаці в Сирії

Представниця США при ООН звинуватила Москву в хімічній атаці в Сирії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація