Не кокаїном єдиним. Син посла РФ в Аргентині фігурує у справі про амфетамін

Не кокаїном єдиним. Син посла РФ в Аргентині фігурує у справі про амфетамін

Не кокаїном єдиним. Син посла РФ в Аргентині фігурує у справі про амфетамін

Син російського посла в Аргентині Віктор Коронеллі / Фото: facebook.com

Вісім років тому він попався міліції під час купівлі наркотиків.

Син посла Росії в Аргентині Віктора Корнеллі, котрий став фігурантом справи щодо перевезення наркотиків з Буенос-Айреса до Москви, раніше був причетним до розповсюдження амфітаміну.

Про це повідомляє Центр управління розслідуваннями.

Відомо, що Віктор Корнеллі-молодший у січні 2010 року купував у дівчини на ім'я Світлана два пакетики амфітаміну вагою 0,4 грама. Він заплатив їй за це 500 рублів. У момент купівлі сином посла пакетів і його, і дівчину затримали співробітники міліції. 

Світлана весь час була у стані наркотичного сп'яніння і лише у відділку отямилася. Вона одразу почала заперечувати факт передачі наркотиків, а Корнеллі, своєю чергою, погодився працювати зі слідством і все розповів, віддавши при цьому наркотики.

Обоє мали постати перед судом як обвинувачених, але до міліції постійно телефонували із МЗС Росії і Головного управління МВС Москви, аби сина посла відпустили.

Так, перед судом постала лише Світлана, яку ув'язнили до колонії на 4 роки. Віктор Корнеллі виступив як фігурант, який за збігом обставин виявився причетний, тому його відпустили.

Нагадаємо, рік тому були виявлені 12 валіз, у яких було майже 400 кілограмів кокаїну. Заборонені речовини зберігали на території школи, яка працює при російському посольстві в Аргентині. Коли поліція виявила наркотики, вона замінила вміст пакетів, щоб відстежити, куди ж відправлять ці валізи. Заборонений багаж приїхав до Росії в грудні дипломатичною поштою.

Літак, на якому борошно під виглядом кокаїну доставили з Аргентини в Росію, належить льотному загону "Росія" і перевозить перших осіб російської держави.

У Кремлі заявили, що фотографії літака можна було сфальсифікувати, а справжній літак "Росія" не причетний до скандалу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація