"Не провокуйте нас": в Міноборони Білорусі повідомили, чи збираються воювати проти України

"Не провокуйте нас": в Міноборони Білорусі повідомили, чи збираються воювати проти України

Фото: Сайт Міноборони Білорусі

В Міноборони Білорусі стверджують, що не збираються нападати на Україну.

Глава Міноборони РБ Віктор Хренін записав відеозвернення, в якому заявив, що РБ не хоче воювати "ні з литовцями, ні з поляками, ні тим більше з українцями".

Про це він розповів у своєму відео зверненні.

"Ми фіксуємо, що наші сусіди (українці) перейнялися сьогодні тим, що з боку Збройних Сил Республіки Білорусь можуть здійснюватися агресивні дії. Йдеться про продовження вкидання інформації про напад, що нібито готується, з нашого боку. У нас відповідь на це була і залишається одна: не провокуйте нас – ми з вами воювати не збираємось. Ні з литовцями, ні з поляками, ні, тим більше, з українцями ми воювати не хочемо. Якщо і ви не хочете і не будете робити неправильні кроки, значить війни не буде", - сказав він.

Він додав, що їхні плани - це плани оборони, якщо хтось спокуситься на територію Білорусі, і що відповідь у такому разі "буде миттєвою та жорсткою".

Також він "заспокоїв" білорусів, що ситуація сьогодні не настільки загострена, щоб панікувати.

Нагадаємо, що ОК "Північ" повідомляє, що в Чернігівській області ЗСУ, НГУ та прикордонники стежать за розвитком ситуації на кордоні, і поки що жодних спроб наступальних дій з боку ворожих військ немає.

Раніше повідомлялося, що самопроголошений президент республіки Олександр Лукашенко разом із Володимиром Путіним домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація