Небезпечна стихія: висока вода та зсуви загрожують мешканцям Каліфорнії після смертельних пожеж

Небезпечна стихія: висока вода та зсуви загрожують мешканцям Каліфорнії після смертельних пожеж

Фото: Reuters

Потужні зливи, які виникли в другій половині дня вівторка, потенційно створюють нові проблеми для мешканців Північної Каліфорнії.

Висока вода та зсуви загрожують мешканцям півночі штату Каліфорнія, США, де лише тиждень тому вирувала масштабна смертоносна пожежа Camp Fire.

Про це інфорує Associated Press

"Потужні зливи, які виникли в другій половині дня вівторка, потенційно створюють нові проблеми для мешканців Північної Каліфорнії, посиливши ризик зсувів у районі, де люди лишилися без даху над головою через найстрашнішу лісову пожежу у штаті", - йдеться у повідомленні.

Влада штату та представники федеральних органів попередили людей про ризики раптових водних потоків з уламками та грунтом на випалених, оголених схилах передгір'я Сьєрра-Невади.

Позаминулого тижня північну частину Каліфорнії охопила одна з найбільш смертоносних пожеж в історії штату. Ціле місто під назвою Парадайз було знищено за короткий час. За останніми повідомленнями, 79 осіб загинули, близько тисячі вважаються зниклими безвісти. 

Десятки людей стали жертвами лісових пожеж у Каліфорнії

Десятки людей стали жертвами лісових пожеж у Каліфорнії

Усього вогонь охопив більше тисячі квадратних кілометрів. Кількість його жертв продовжує зростати щодня, однак не всі історії зі згарища трагічні: ось родина з Малібу відшукала свого кота. "Ми знайшли кота! Моє кошенятко вижило! Ви тільки подивіться", - раділи люди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація