"Недоречний засіб": Меркель засудила санкції США проти "Північного потоку-2"

"Недоречний засіб": Меркель засудила санкції США проти "Північного потоку-2"

Ангела Меркель / Фото: Associated Press

Берлін планує обговорити реалізацію російського проєкту з Вашингтоном.

Німецька канцлерка Ангела Меркель засудила і назвали недоречнии засобом санкції Сполучених Штатів проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це Меркель сказала під час пресконференції, пише Finanzen.

За її словами, Берлін обговорить реалізацію проєкту з Вашингтоном. Канцлерка ФНР також висловила надію, що зміна американської адміністрації призведе до встановлення більш конструктивних відносин між країнами. Меркель наголосила, що це помітно з перших указів президента Джо Байдена, які від підписав після інавгурації.

"Ми також повинні говорити про те, які економічні відносини в газовій сфері з Росією прийнятні, а які — ні. Справа не в тому, що між США і Росією взагалі немає торгових відносин, наприклад, у нафтовій сфері. Потрібно обговорити, чи хочуть вони взагалі торгувати з Росією в газовій сфері, який рівень залежності буде прийнятним. Я вважаю ці екстериторіальні санкції в будь-якому разі недоречним засобом", — наголосила канцлерка Німеччини.

Вона також зауважила, що позиція офіційного Берліна щодо "Північного потоку-2" незмінна. До слова, голова МЗС Німеччини Хайко Маас назвав неправильними екстериторіальні санкції США проти газопроводу і заявив, що обговорить це з новою владою Сполучених Штатів. 

До слова, раніше радник Джо Байдена із зовнішньої політики Ніколас Бернс порадив йому тимчасово призупинити дію санкцій щодо "Північного потоку-2", а також будівництво газопроводу. Своєю чергою, Байден у 2016 році, коли обіймав посаду віцепрезидента США, то заявляв, що "Північний потік-2" — погана угода для Європи.

Як повідомлялося, 19 січня 2021 року США розширили санкції проти Російської Федерації. Зокрема, до санкційного списку потрапило судно "Фортуна" і його власник — компанія "КВТ-Рус", які беруть участь у прокладанні російського газопроводу "Північний потік-2". 

Нагадаємо, тодішній президент США Дональд Трамп підписав проєкт бюджету на 2021 рік в розмірі 2,3 трлн доларів. До цього законопроєкту увійшли військова допомога Україні в розмірі 250 млн доларів, а також розширені санкції проти проєкту "Північний потік-2" — будівництва трубопроводу задля транспортування російського газу до Європи в обхід України. 

США накладуть санкції на компанії, які працюють з російськими кораблями над завершенням "Північного потоку-2"

США накладуть санкції на компанії, які працюють з російськими кораблями над завершенням "Північного потоку-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація