"Нехай там і сидять, якщо виїхали". Лукашенко наказав не пускати додому білорусів, які виїхали за кордон після попередження

"Нехай там і сидять, якщо виїхали". Лукашенко наказав не пускати додому білорусів, які виїхали за кордон після попередження

Олександр Лукашенко / Фото: Associated Press

Доручив розібратися політик і з білорусами, яких не пустили на борт літака до Москви.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко  доручив не пускати до країни громадян, які виїхали за межі країни після попередження місцевої влади. Про це повідомляє Белта.

За словами білоруського лідера, з усіх випадків можуть бути вийнятки та поважні причин, однак пускати назад усіх, хто виїхав після попередження, не треба.

"Ми вже гамором кричимо: не їдьте за кордон, побудьте вдома. Ні, все одно пруть  за цю межу. Тим, хто виїхав після наших попереджень, - ніяких чартерів. Нехай там і сидять, якщо туди виїхали. Бродять, ходять туди-сюди, а ми їх зустрічаємо і всіх перевіряємо. Треба дати команду прикордонникам: хочеш піти в Польщу - пішов туди і сиди там", - наголосив Лукашенко.

Окрім цього він доручив керівникам державних органів розібратися із ситуацією, коли білорусів із квитками на літак не пускали в російські літаки.

"Наші білоруси, які перебувають  на відпочинку в Індії, взяли квитки на зворотний рейс на російські літаки, але їх просто випихають з салону літака, не беруть на борт. Тому давайте розглянемо це питання не просто спрощено "ми пошлемо чартер і заберемо". У людини є квиток, людину треба доставити туди, куди в нього квиток. Там квитки до Москви, а з Москви вже будемо думати, як забирати наших людей", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко різко відреагував на закриття кордонів з боку Росії.

"У Білорусі відносно спокійна ситуація, а Росія вся палає від коронавірусу. Так хто від кого має закриватися? Питання риторичне", - сказав він. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація