Немає альтернативи: Мей пояснила атаку Великої Британії, США і Франції запобіганням застосування хімзброї в майбутньому

Немає альтернативи: Мей пояснила атаку Великої Британії, США і Франції запобіганням застосування хімзброї в майбутньому

Удари не є втручанням у громадянську війну.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що віддала наказ своїм збройним силам приєднатися до ударів США по Сирії.

"Сьогодні (у п'ятницю - ред) я уповноважила збройні сили завдати скоординовані удари по конкретним цілям в Сирії для знищення об'єктів, пов'язаних з хімічною зброєю сирійського режиму і для запобігання її використання", - йдеться в заяві.

Фото: ТСН.ua

 

У ній наголошується, що Велика Британія має в своєму розпорядженні великий обсяг інформації, включаючи розвідувальну, про те, що минулої суботи в сирійському місті Дума влади Сирії зробили хімічну атаку.

За словами прем'єра, "крім застосування сили немає практичної альтернативи" для запобігання застосування хімзброї в подальшому.

Мей підкреслила: "Це (удари - ред) не є втручанням у громадянську війну, удари не спрямовані проти режиму".

Лондон погодився вжити заходів у відповідь на хімічну атаку у Сирії

Лондон погодився вжити заходів у відповідь на хімічну атаку у Сирії

Вона додала: "Ці удари носять обмежений і строго спрямований характер і не спрямовані на подальшу ескалацію напруженості в регіоні, робиться все можливе для запобігання втрат серед мирного населення".

Нагадаємо, урядові війська Сирії, підтримувані Росією, почали новий наступ на території Східна Гута в околицях Дамаска. Метою сирійської влади стало місто Дума. 7 квітня відразу кілька правозахисних організацій, що працюють в регіоні, в тому числі волонтерський рух "Білі каски", заявили, що в регіоні сталася хімічна атака.

8 квітня президент США Дональд Трамп, коментуючи останній випадок застосування хімічної зброї в Сирії, прямо звинуватив президента РФ Володимира Путіна і влади Ірану в прямій підтримці "звіра Асада" і пообіцяв, що за це доведеться заплатити велику ціну".

Росія зі свого боку попередила США про "серйозні наслідки" ударів по Сирії, якщо під час цих ударів постраждають російські громадяни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація