Нерухомість в елітних районах європейських міст: Ватикан уперше опублікував інформацію про своє майно

Нерухомість в елітних районах європейських міст: Ватикан уперше опублікував інформацію про своє майно

Фото: Associated Press

Ватикану належить 4 051 об’єкт нерухомості в Італії та близько 1 120 об'єктів за кордоном.

Ватикан вперше опублікував інформацію про свої нерухомі активи. Святий Престол володіє понад 5 тис. об'єктами нерухомості.

Про це інформує The Guardian.

Інформація міститься у двох документах: зведеному фінансовому звіті за 2020 рік для Святого Престолу та першому в історії державному бюджеті Адміністрації Патрімонії Святого Престолу (APSA).

Apsa — свого роду загальна бухгалтерія, яка управляє нерухомістю та інвестиціями, виплачує зарплату та виконує функції закупівельної служби та відділу кадрів.

У документах зазначається, що Святому Престолу належить 4 051 об’єкт нерухомості в Італії та близько 1 120 об'єктів за кордоном, не враховуючи посольств Ватикану у всьому світі.

Лише близько 14% італійської власності Ватикану здавалися в оренду за ринковими цінами, а решта здавалися за зниженими, багато з них — службовцям церкви. Близько 40% об'єктів є інституційними будівлями — це школи, монастирі та лікарні.

За кордоном Ватикан володіє нерухомістю у дорогих районах Лондона, Женеви, Парижа та Лозанни.

Одна будівля у лондонському районі Південний Кенсінгтон призвела до величезних збитків після того, як була придбана в якості інвестиції у 2014 році. У вівторок у Ватикані розпочинається судовий процес над 10 особами у зв'язку з цією покупкою, у тому числі над відомим кардиналом Анджело Беччіу, якого Папа Римський Франциск звільнив у вересні 2020 року. Їм інкримінують фінансові злочини, включаючи розкрадання, відмивання грошей, шахрайство, вимагання та зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, 84-річного понтифіка прооперували минулого тижня. Йому видалили частину товстої кишки, звуженої через запалення. Згодом стало відомо, що Папу Римського виписали з лікарні після операції.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація