"Невдала інсинуація": у Кремлі відреагували на заяви прем’єра Польщі про "Північний потік-2"

"Невдала інсинуація": у Кремлі відреагували на заяви прем’єра Польщі про "Північний потік-2"

Фото: Reuters

Голова польського уряду зазначив, що завершення будівництва цього газопроводу може сприяти агресії Росії в Україні.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що заяви прем’єр-міністра Польщі стосовно того, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" сприятиме агресії РФ в Україні, є "невдалою інсинуацією.

Про це він розповів у понеділок, 19 листопада, журналістам, передає ТАСС.

"Це невдала заява. "Північний потік - 2" - це комерційно вигідний і економічно обґрунтований проект, причому він економічно привабливий не тільки для постачальника - Російської Федерації, а й для одержувачів газу в Європі, насамперед Німеччині", - заявив Пєсков.

За його словами, альтернативою російському газу є скраплений газ, зокрема американський, але він буде дорожчий.

"Подібні інсинуації - це, напевно, з розряду спроб політизувати проект. Багато нападок, ми чуємо прямі погрози на адресу цього проекту з боку Сполучених Штатів Америки. Це ніщо інше, як прояв нечесної конкуренції і спроба змусити європейців купувати невигідне їм дорожче американське паливо", - підкреслив речник Кремля.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький попередив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" може сприяти агресії Російської Федерації в Україні. Він зазначив, що після завершення будівництва  "Північного потоку-2" виявиться, що українська газотранспортна система стане непотрібною для РФ.

Парубій під час зустрічі з Меркель засудив будівництво "Північного потоку-2"

Парубій під час зустрічі з Меркель засудив будівництво "Північного потоку-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація