Невизнана Південна Осетія проведе "референдум" про входження до складу Росії

Невизнана Південна Осетія проведе "референдум" про входження до складу Росії

Фото: Getty Images

Його запланували на 2017 рік.

Так званий "президент" Південної Осетії Леонід Тібілов і "спікер парламенту" Анатолій Бібілов підписали заяву про "референдум" щодо питання про входження цього грузинського регіону до складу Російської Федерації.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Керуючись довгостроковими інтересами південноосетинського народу і прагнучи забезпечити стабільність суспільно-політичної обстановки в Республіці Південна Осетія, виступаємо із спільною заявою про підтримку рішення політичної ради при президентові Республіки Південна Осетія від 26 травня 2016 року про доцільність проведення референдуму з питання про входження Республіки Південна Осетія в склад Російської Федерації в 2017 році", — йдеться в заяві.

Згідно з "документом", голосування відбудеться після виборів "президента республіки".

Раніше "глава" Південної Осетії заявляв, що для проведення референдуму доведеться внести поправки в конституцію республіки. За словами Тібілова, зміни дадуть президенту "право звернутися до президента Росії з пропозицією створити єдиний союзний орган, якому ми передамо свої повноваження".

"Таким чином, ми звільняємо Росію від політичних ризиків, які могли виникнути у разі прямого входження", — сказав він.

В 2008 році за підтримки і збройного втручання Росії цей регіон був повністю виведений з-під контролю Грузії, після чого його незалежність визнали лише РФ, Венесуела, Нікарагуа і Науру.

У 2011 році в Південній Осетії був проведений референдум про надання російській мові статусу "державної".

Повʼязані теми:

Наступна публікація