Неймовірна історія найстаршої на планеті матері, яка народила четвернят: жінка сама виховує 13 дітей

Неймовірна історія найстаршої на планеті матері, яка народила четвернят: жінка сама виховує 13 дітей

65-річна німкеня вже має 13 дітей та 7 онуків

65-річна Аннагрет Рауніг скористалася штучним заплідненням.

Мешканка Берліну Аннагрет Рауніг стала найстаршою матір'ю на планеті, яка народила четвернят. Троє синів і донька 65-річної жінки з'явилися на світ у Берліні. Окрім них, жінка вже має 13 дітей і 7 онуків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30

Вона поставила рекорд: трьох хлопчиків і дівчинку 65-річна Аннагрет виношувала лише 26 тижнів. 655 грамів і 30 сантиметрів – таким встиг вирости у лоні матері найменший із немовлят. Менше кілограма важать усі четверо новонароджених. Вони ще перебуватимуть під наглядом у спеціальних камерах для недоношених. Шанс, що з пологового будинку дітки повернуться повністю здорові, незначний. 

Історія Аннагрет Рауніг сколихнула всю країну. Жінка працює вчителькою російської і англійської мов початкових класів. До народження четвернят уже мала 13 дітей від п'яти різних батьків. З одним із них навіть була одружена, але розлучилася і четверню збирається виховувати матір'ю-одиначкою. 

Завагітніти ще раз  жінка вирішила, коли молодша донька просила сестричку. Приїхала до Києва, де в одній із клінік їй підсадили чужі, вже запліднені анонімним донором яйцеклітини. У Німеччині такі процедури з чужими яйцеклітинами, як і штучне запліднення після 49 років, протизаконні. Німецькі лікарі відкрито критикують українських колег, які зважилася запліднювати 65-річну жінку. 

У Берліні 65-річна жінка народила четверню

У Берліні 65-річна жінка народила четверню

Вдома на жінку чекає багато турбот – тільки візочок для четвернят можна зробити на замовлення щонайменше за 3 тисячі євро. На кожну дитину держава виплачуватиме допомогу та надає безоплатного помічника по господарству. На роботу з декрету Аннагрет повертатися не повинна, адже восени вона виходить на пенсію. Коли діти підуть у перший клас, їхня мама розміняє восьмий десяток, але шанс побачити цю подію в породіллі є. Адже за статистикою, середня тривалість життя жінок у Німеччині сягає 85 років. 

Раніше повідомлялося, що запліднена в Україні 65-річна німкеня народила чотирьох близнюків.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація