Незаконне шахрайство: Трамп звинуватив ФБР у неправомірному стеженні за його виборчою кампанією

Незаконне шахрайство: Трамп звинуватив ФБР у неправомірному стеженні за його виборчою кампанією

Фото: Reuters

Американський президент назвав дії ФБР "незаконним шахрайством".

Президент США Дональд Трамп вважає, що з’являється все більше доказів незаконного, за його словами, стеження ФБР за його виборчою кампанією.

Саме так американський президент відреагував у Twitter на публікацію розсекречених документів, згідно з якими ФБР просило суд дозволити стеження за колишнім помічником Трампа Картером Пейджем, якого підозрюють у зв’язках з Росією, пише Радіо Свобода.

Президент назвав дії ФБР «незаконним шахрайством».

Трамп переконаний, що Міністерство юстиції і Федеральне бюро розслідувань, запитуючи у суду санкцію на прослуховування розмов Пейджа, ввели суд в оману. Він знову різко розкритикував розслідування ймовірного російського втручання у вибори, яке веде спецпрокурор Роберт Мюллер. Трамп стверджує, що це розслідування засноване на даних, отриманих із порушенням закону, і служить політичним цілям його опонентів-демократів, зазначається у повідомленні.

Раніше Міністерство юстиції США оприлюднило розсекречений запит ФБР, в якому відомство просить суд дозволити стеження за Пейджем. Запит був поданий в жовтні 2016 року, ще до президентських виборів. Президентом тоді був Барак Обама. У документі сказано, що ФБР підозрює Пейджа, а можливо і інших співробітників штабу Трампа, у зв’язках з Росією.

Республіканці і сам президент стверджували раніше, що ФБР ввело суд в оману, не вказавши, що отримало інформацію про Пейджа з так званого «досьє на Трампа», підготовленого Крістофером Стілом. При цьому ФБР офіційно не розглядає це досьє як надійне джерело. Демократи стверджують, що були й інші джерела.

Ніяких звинувачень Картеру Пейджу й іншим особам зі штабу Трампа в змові з Росією поки що не висували.

Трамп запросив Путіна до США

Трамп запросив Путіна до США

Нагадаємо, після зустрічі Путіна і Трампа у Гельсінкі президент США запросив російського лідера до Штатів. Москва може прийняти запрошення. При цьому видання Bloomberg написало, що Путін запропонував Трампу провести референдум на території окупованих районів Луганської та Донецької областей, що викликало різку критику Києва. Згодом у Білому домі заявили, що Вашингтон не розглядає такої ідеї і буде підтримувати територіальну цілісність України.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація