Незаконно ув’язненому в Росії Грибу не надають належну меддопомогу та не передають пошту - адвокат

Незаконно ув’язненому в Росії Грибу не надають належну меддопомогу та не передають пошту - адвокат

Фото: Адвокат Павла Гриба

Юнак нині перебуває в СІЗО Краснодара.

Український політв'язень Павло Гриб, якого нині утримують у СІЗО Краснодара в Росії, не отримує належну медичну допомогу, попри захворювання печінки. Також йому не доставляють пошту.

Про це "Новій газеті" розповіла адвокат Гриба Марина Дубровіна.

Вона зазначила, що працівники СІЗО взагалі не фіксують у документах скарги Гриба на погрішення здоров'я.

"Вони вдають, що надають допомогу, хоча насправді допомоги ніякої немає. Я не можу змусити їх це фіксувати", - сказала Дубровіна.

Адвокат неодноразово заявляла про погіршення стану Гриба під час судових засідань. Проте не було жодних реакцій. Гриб сам купує собі ліки на гроші, які дають йому українські консули.

Раніше батько утримуваного в РФ Гриба розповів про загрозу внутрішньої кровотечі в сина.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі. Хлопець поїхав до міста Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. Пізніше стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі російського міста Краснодар. У нього почалися проблеми зі здоров’ям, однак українських лікарів до нього не допустили.

Тривалий час було невідомо, у чому саме підозрюють Павла, але згодом повідомили, що Гриб з дівчиною нібито обговорювали підрив школи. Проти 19-річного Павла Гриба фабрикують справу за надуманим звинуваченням у підготовці теракту.

"Ми все, що можна, всі можливі наші важелі державні стараємось робити, тільки, на жаль, усі ці звернення Російська Федерація ігнорує... Ми будемо продовжувати, бо у нас іншого виходу немає. Якщо йому не давати ніякої допомоги, то він просто, сидячи там в СІЗО, звідти вже не вийде живим", - розповів батько в’язня Ігор Гриб.

Життя українця Павла Гриба, якого утримують у російському СІЗО, у небезпеці

Життя українця Павла Гриба, якого утримують у російському СІЗО, у небезпеці

Повʼязані теми:

Наступна публікація