Нідерланди працюють над новими санкціями проти РФ за кібератаки

Нідерланди працюють над новими санкціями проти РФ за кібератаки

Фото: Reuters

Вони передбачать персональні санкції проти росіян, яких запідозрять у кібератаках.

Нідерланди спільно із головними структурами ЄС намагаються розробити механізм накладання санкцій на осіб, які здійснюють кібератаки.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, передає нідерландське видання De Telegraaf.

У разі, якщо їм вдасться розробити такий механізм та його одностайно підтримали всі 28 країн-членів ЄС, то такі санкції передбачатимуть заборону на в’їзд до ЄС, а також блокування активів.

Напередодні коаліційні партії у Нідерландах вже закликати ввести санкції проти чотирьох росіян, яких затримали під час спроби "хакнути" штаб-квартиру Організації із заборони хімічної зброї.

"Після такої жорстокої і агресивної атаки на нашій території, ми не можемо дозволити, щоб ці четверо назад скоро полетіли до Рима з дипломатичним паспортом, щоб зробити те ж саме", - йдеться у заяві партії D66.

Нагадаємо, 4 жовтня представники Нідерландів та Великої Британії повідомили про розкриття масштабної кібероперації офіцерів ГРУ Росії проти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яку ті намагались здійснити у квітні 2018 року. На брифінгу зокрема зазначили, що серед росіян було четверо офіцерів, які прибули до штаб-квартири ОЗХЗ на автомобілі із безліччю пристроїв для можливого зламу мережі.

Там на брифінгу вони також розповіли про діяльність російських шпигунів і в багатьох інших країнах.

Після цього відбувся ще один брифінг – цього разу в США. Там влада висунула офіційні звинувачення семи росіянам, яких вважають співробітниками ГРУ РФ та винними у кібератаках. Серед них були й ті четверо, яких напередодні спіймали у Нідерландах.

Нідерланди запобігли кібератаці ГРУ на Організацію із заборони хімічної зброї

Нідерланди запобігли кібератаці ГРУ на Організацію із заборони хімічної зброї

Повʼязані теми:

Наступна публікація