Німці дедалі менше вірять, що головний опонент Меркель переможе на виборах — опитування

Німці дедалі менше вірять, що головний опонент Меркель переможе на виборах — опитування

Фото: Reuters

Вибори канцлера відбудуться за підсумками виборів до Бундестагу.

Кандидат від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц, головний опонент Ангели Меркель у змаганні за крісло канцлера Німеччини, уперше після 29 січня, коли він був висунутий кандидатом у канцлери, втрачає підтримку.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного службою Emnid на замовлення газети Bild am Sonntag, передає ТАСС.

Так, лише 36% респондентів на запитання про те, чи вірять вони в перемогу Шульца цієї осені, відповіли так. Водночас 50% опитаних не допускають його перемоги на виборах канцлера.

Соціологи заговорили про ослаблення "ефекту Шульца", який повернувся на політичну сцену ФРН після п'яти років на посаді голови Європарламенту.

Спершу він дійсно привертав увагу громадян і весь лютий випереджав канцлера ФРН Ангелу Меркель за популярністю. Його висунення підняло рейтинг СДПН на 40% до найвищого за десять років рівня.

Додамо, що СДПН цього тижня втратила 1% і зрівнялася за показником підтримки з владним блоком Меркель (Християнсько-демократичний союз / Християнсько-соціальний союз), вони отримали по 32%.

Третьою стала партія євроскептиків "Альтернатива для Німеччини", за яку проголосували 9% респондентів. За Ліву партію готові проголосувати 8%, за партію "Союз-90" / "Зелені" — 7%, так само як і за Вільну демократичну партію.

Вибори в Бундестаг відбудуться 24 вересня. За їхніми підсумками буде сформовано новий уряд на чолі з канцлером.

Нагадаємо, опитування, проведене в середині лютого, показало, що Мартін Шульц з легкістю переміг би на федеральних виборах у країні у вересні 2017, набравши 49% голосів у разі прямого голосування. 

Натомість чинний канцлер Німеччини Ангела Меркель набрала б 38% голосів виборців. Однак, такий варіант неможливий, оскільки вибори до Бундестагу непрямі.

Новий голова МЗС Німеччини заявив, що Росія має вплинути на сепаратистів на Донбасі

Новий голова МЗС Німеччини заявив, що Росія має вплинути на сепаратистів на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація