Німеччина приймає на лікування хворих на коронавірус з сусідніх країн: скільки пацієнтів потрапили

Німеччина приймає на лікування хворих на коронавірус з сусідніх країн: скільки пацієнтів потрапили

Фото: Associated Press

. Зараз Німеччина лікує 130 французьких пацієнтів, 24 хворих із Нідерландів та 44 — з Італії

Німеччина близько двох тижнів приймає хворих на коронавірус пацієнтів із сусідніх країн, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Першими взяли хворих із Франції, де на сході країни та в регіоні Ельзас був спалах захворювань. Саме тому на допомогу прийшли німецькі лікарні із прикордонних регіонів. Зараз Німеччина лікує 130 французьких пацієнтів, 24 хворих із Нідерландів та 44 — з Італії. Очікують на прибуття ще 60 європейських хворих на коронавірус. Трансферів із Італії більше не буде, бо там кількість хворих знижується.

Що відрізняє Німеччину від європейських сусідів – це порівняно велика кількість лікарняних ліжок для інтенсивної терапії. Від початку епідемії лікарні готувалися і збільшували кількість ліжок для тяжкохворих, скасовували нетермінові планові операції. Наразі тут у лікарнях уже 40 тисяч ліжок для важких пацієнтів.

Карантин також дає результат, хоча обмеження тут наразі не такі суворі, як в Україні. Німцям досі можна гуляти в парках – максимум по двоє або ж зі своїми співмешканцями. У Берліні не закрили парки і сквери, туди можна вийти на пробіжку і навіть сісти на лавку, якщо витримана дистанція в півтора метри, або лягти на траву, якщо довкола нікого в радіусі п'яти метрів. 

Після двох тижнів самоізоляції канцлерка Німеччини Ангела Меркель повернулась до роботи

Після двох тижнів самоізоляції канцлерка Німеччини Ангела Меркель повернулась до роботи

Кількість нових захворювань у Німеччині поступово знижується: за офіційними даними близько 100 тисяч хворих. Однак про вихід із карантину говорити зарано, вважає німецька влада. "Зарано говорити про послаблення обмежень. Пріоритетом завжди буде охорона здоров'я. Ми все одно будемо повертатися до нормального життя за умов пандемії. Вірус нікуди не подінеться", - каже канцлерка Ангела Меркель.

Що ж до інших європейських країн, то тут ситуація дуже різна. Франція, наприклад, посилила карантин ще більше. У Парижі заборонили пробіжки та інші заняття спортом у денний час: від 10 ранку до 7 вечора, коли на вулицях особливо багато людей. Ще до того в Парижі закрили парки та стадіони, а бігати чи гуляти можна було максимум годину на день щонайдалі в кілометрі від оселі.

Австрія - перша країна ЄС, що анонсувала послаблення карантину. За тиждень у країні знову відкриють маленькі крамниці, садово-паркові та будівельні магазини, а з травня там запрацюють всі магазини, торгові центри і перукарні.

Данія з карантину першими відпускає дітей, до того ж найменших — від 15 травня там почнуть працювати ясла, дитсадки та початкові школи. Старші діти поки вчитимуться вдома. Чехія знову дозволить види спорту на кшталт тенісу або гольфу і відкриє деякі магазини.

Кореспондентка ТСН Наталія Фібріг.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація