Німецькі політики назвали чутки про Путіна й Меркель зразком російської пропаганди

Німецькі політики назвали чутки про Путіна й Меркель зразком російської пропаганди

У Німеччині категорично спростували чутки про таємні домовленості Меркель із Путіним

Ніхто таємно не домовлявся про визнання Криму частиною Росії – присягаються в Берліні.

Обуренням і сміхом зустрів німецький політикум інформацію британського видання Independent про нібито таємні домовленості Ангели Меркель і Володимира Путіна відносно України. У Берліні не сумніваються в тому, що викладена на сторінках газети версія є спрямованою дезінформацією, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У прес-службі канцлера ФРН наголосили, що оприлюднені дані не мають під собою жодного підґрунтя.

Співпартієць Меркель, голова комітету Європарламенту із зовнішніх справ Ельмар Брок по телефону назвав матеріал спрямованою дезінформацією. На думку європарламентаря, робиться це з метою розсварити Євросоюз і Україну.

Інший співпартієць Меркель Карл-Герог Вельман назвав статтю зразком російської пропаганди. Голова німецько-української парламентської групи певен, що ця інформація з'являється з метою знищити довіру України до ЄС.

"У цій статті немає жодного правдивого слова. Німеччина не визнає протиправної анексії Криму і ніяких таємних переговорів Меркель із Путіним не веде", - запевнив Вельман.

Вочевидь підозри у російському сліді цієї публікації базуться на тому, що власником газети Independent є російський олігарх Олександр Лєбєдєв.

Своє джерело з оточення уряду, і тут же питання уряду якої країни, авторка статті не вказує. Прикметно, що це перша її стаття на українську тематику.

Раніше повідомлялося, що в Берліні заперечили, що Меркель веде таємні переговори з Путіним про Україну.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріґ

Меркель заперечує таємні домовленості із Путіним

Меркель заперечує таємні домовленості із Путіним

Повʼязані теми:

Наступна публікація