Німецький вірусолог запевняє, що міцний алкоголь може захистити від коронавірусу

Німецький вірусолог запевняє, що міцний алкоголь може захистити від коронавірусу

Фото: pixabay.com

З ним не погоджуються ВООЗ та головний санітарний лікар України.

Провідний вірусолог Німеччини стверджує, що вживання віскі може захистити від зараження коронавірусом.

Доктор Юрген Ріссланд, провідний лікар інституту вірусології медцентру університету Саарланда, пішов проти рекомендацій ВООЗ, яка закликає зменшити вживання алкоголю і стверджує, що міцні напої не тільки не захистять від COVID-19, а й можуть бути небезпечними.

Під час телеефіру лікарю поставили запитання, чи може регулярне вживання алкоголю розглядатись як профілактика вірусу. Це було запитання від глядачів, які хотіли знати, чи це вдала ідея – пити алкоголь, щоб вбити віруси, які могли проникнути в організм, йдеться на сайті австралійського телеканалу 7news.

"Так, звичайно, це правда. І чим більший градус алкоголю, тим краще. Наприклад, якщо ви прихильник віскі, це точно непогана ідея. Але, звичайно, ви маєте розуміти, що неможна "знезаражуватись" кожні 15 хвилин, аби не стикнутись з іншими проблемами", - зазначив лікар.

Ведучий уточнив, чи дійсно вони зараз в прямому ефірі радять глядачам вживати міцний алкоголь. І медик наголосив: "Я скажу, що це не нашкодить. Також ми маємо пам’ятати, що це не гарантує нам того, що ми не захворіємо".

Також лікар пояснив, що вірус вразливий до алкоголю, оскільки має жирову оболонку.

Як відомо, з німецьким медиком не погоджується головний санітарний лікар України. Він закликав українців утриматися від алкоголю, аби не захворіти на коронавірус. На період карантину Віктор Ляшко порадив не вживати алкоголь, бо той знижує імунітет організму.

Головний санлікар закликав українців утриматися від алкоголю, аби не захворіти на коронавірус

Головний санлікар закликав українців утриматися від алкоголю, аби не захворіти на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація