Німецького розвідника і колишнього актора гей-порно визнали винним у спробі поділитися держтаємницею

Німецького розвідника і колишнього актора гей-порно визнали винним у спробі поділитися держтаємницею

Німецького розвідника і колишнього актора гей-порно визнали винним у спробі поділитися держтаємницею

Фото: express.de

Агент прикидався  у Мережі джихадистом. 

Колишнього агента німецької розвідки, який у минулому був також актором гей-порно, у вівторок визнали винним у спробі поділитися державною таємницею, прикидаючись в Інтернеті джихадистом.

Про це пише The Guardian.

Про 52-річного Роке М. заговорили у Німеччині, коли у листопаді минулого року його заарештували за підозрою у співпраці з ісламістами. Але у липні його звільнили з-під варти через те, що прокурори не знайшли жодних доказів його співпраці з ісламістськими групами.

Роке М. розповів суду, що робив в Інтернеті вигляд, що він є джихадистом, який планує теракт, бо йому було нудно.

"Я ніколи не зустрічався з будь-якими ісламістами, я би ніколи цього не зробив. Все було як гра ", - сказав підозрюваний на початку судового засідання.

Колишній банкір і батько чотирьох дітей Роке М. розповів суду, що він моніторив ісламістську присутність у Мережі - це було частиною його роботи в Управлінні захисту конституції (BfV), яку він назвав "чимало веселою".

Але він сказав, що йому стало нудно, коли він був вдома, наглядаючи за своїм сином-інвалідом, і він занурився в онлайн-мережу ісламістів, прикидаючись джихадистом. Це було "втечею від реальності", сказав він у суді.

Роке М. познайомився з ісламістом у Мережі і призначив йому зустріч у тренажерному залі, хоча підозрюваний наполягав на тому, що він насправді не мав наміру зустрічатися.

Агента розвідки схопили після того, як він запропонував поділитися секретною інформацією про операції BfV з "ісламістом", який виявився колегою, що працює під прикриттям.

Цей випадок викликав обурення у німецькому суспільстві, оскільки на початку цієї історії здавалося, що розвідувальне агентство дозволило ісламістам проникнути у свою команду. Барвисте минуле агента розвідки як актора гей-порно також захоплювало громадськість.

Повʼязані теми:

Наступна публікація