Нова очільниця Єврокомісії обурилася санкціями США щодо "Північного потоку-2"

Нова очільниця Єврокомісії обурилася санкціями США щодо "Північного потоку-2"

Фото: Associated Press

У Брюсселі вважають роботу європейських компаній цілком законною.

Європейський бізнес правомірно бере участь у побудові газопроводу "Північний потік-2" із Росії до Німеччини. Так вважає нова керівниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє dw.com із посиланням на Der Spiegel.

Чиновниця розкритикувала американські санкції проти компаній, що задіяні на прокладанні Nord Stream 2. Ляєн наголосила, що Брюсель не згоден із вашингтонським трактуванням ситуації, а бізнес бере участь у проєкті на цілком законних підставах.

Як повідомлялося, 21 грудня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав військовий кошторис країни на 2020 рік, яким передбачено антиросійські санкції. Тоді ж стало відомо про те, що виконавець робіт із прокладання труб газопроводу "Північний потік-2" призупинив роботу через загрозу санкцій з боку США. Голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв назвав ухвалення оборонного бюджету США, який передбачає запровадження санкцій проти газопроводів РФ, "найкращим передноворічним подарунком".

Нагадаємо, компанія Nord Stream 2 AG отримала дозвіл на будівництво системи газопроводу на континентальному шельфі Данії. Процес отримання заявки в данській юрисдикції тривав більше двох років - від квітня 2017 року. Відмова країни могла відтермінувати завершення проєкту на роки.

Будівництво "Північного потоку – 2" призупиняється через запровадження санкцій США

Будівництво "Північного потоку – 2" призупиняється через запровадження санкцій США

Повʼязані теми:

Наступна публікація