"Нова проблема". Програмне забезпечення для Boeing 737 MAX вирішили повністю переписати - ABC News

"Нова проблема". Програмне забезпечення для Boeing 737 MAX вирішили повністю переписати - ABC News

Фото: Associated Press

В компанії змінили свої плани.

Виробник літаків Boeing вирішив повністю переписати програмне забезпечення для скандальної моделі 737 MAX.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на власні джерела.

В попередніх планах компанії зазначалося лише про зміну ПЗ для ля системи MCAS, некоректна робота якої й була причиною авіакатастроф в Індонезії та Ефіопії. Однак згодом вирішили змінити софт польотного комп’ютера повністю.

В Boeing пояснили, що знайшли нову проблему та почали працювати над її усуненням. Саме тому відклали повторне введення літаків в експлуатацію.

"Ми проводимо необхідні оновлення та співпрацюємо з Федеральним управлінням авіації над поданням цієї зміни, та інформуємо наших клієнтів і постачальників. Наш найвищий пріоритет — забезпечення безпеки 737 MAX та відповідності всім регуляторним нормам, перш ніж модель повернеться до експлуатації", - заначили виданню в компанії.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії всього за шість хвилин після зльоту розбився пасажирський Boeing компанії Ethiopian Airlines, на борту якого перебувало 157 людей. Жодна із осіб на борту не вижила. Літак був однією із останніх розробок Boeing - Boeing 737 Max.

Це вже не перша авіакатастрофа із новими Boeing. Вранці 29 жовтня 2018 року в Індонезії сталася авіакатастрофа із 189 людьми на борту. Літак впав у море через кілька хвилин після того, як злетів із Джакарти. Жоден із тих, хто перебував на борту, не вижив. Після катастрофи в Ефіопії країни світу почали призупиняти експлуатацію Boeing 737 MAX, а сама компанія пообіцяла оновити програмне забезпечення своїх літаків.

Фото: tsn.ua

Boeing з нового року припиняє виробництво моделі 737 MAX через авіатрощі літаків

Boeing з нового року припиняє виробництво моделі 737 MAX через авіатрощі літаків

Повʼязані теми:

Наступна публікація