"Новачок не до смаку". Соцмережі висміяли показову відмову Могеріні від поданої дипломатом РФ чашки кави

"Новачок не до смаку". Соцмережі висміяли показову відмову Могеріні від поданої дипломатом РФ чашки кави

Фото: Reuters

У Мережі пов'язали відмову Могеріні з небажанням отруїтися запропонованим напоєм.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні під час перемовин з російською делегацією на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку відмовилася від чашки кави, запропонованої постійним представником Росії при ООН Васілієм Нєбєнзею.

Після того, як Могеріні сіла за стіл переговорів за участі міністра закордонних справ РФ Сєргія Лаврова, Небензя подав їй чашку, на що дипломат відреагувала відмовою. Російський дипломат, проігнорувавши заперечення, таки поставив чашку на стіл, однак після цього Могеріні взагалі відсунула її подалі.

Соцмережі відреагували на відмову Верховного представника ЄС, пов'язавши це з репутацією Кремля, який вважають відповідальним за смерть цілої низки людей, що стали жертвами отруйних речовин.

Отрута "Новачок" стала відомою в усьому світі після отруєння сім'ї Скрипалів. 5 березня стало відомо, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. За словами британських правоохоронців, вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок", а організатором замаху була Росія.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Сесія Генасамблеї ООН. Головне
Наступна публікація