Нове загострення: Азербайджан взяв у полон шістьох вірменських військових

Нове загострення: Азербайджан взяв у полон шістьох вірменських військових

Фото: Міністерство оборони Вірменії

Азербайджан заявляє, що знешкодив розвідувально-диверсійну групу, однак вірменська сторона має свою версію подій.

У ніч проти четверга, 27 травня, шестеро вірменських військовослужбовців були знешкоджені і взяті в полон Збройними силами Азербайджану

Про це повідомляється на сайті азербайджанського Міністерства оборони.

"27 травня близько 03:00 розвідувально-диверсійна група озброєних сил Вірменії спробувала перейти вірмено-азербайджанський державний кордон в напрямку населеного пункту Юксарі Айрим Кельбаджарського району", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що завдяки "невідкладним оперативним заходам шість військовослужбовців противника, які намагалися мінувати шляхи постачання, що ведуть до позицій азербайджанської армії на кордоні, були оточені, знешкоджені і взяті в полон". 

Окрім того, вранці біля кордону помітили "кілька бойових машин, зокрема танки". 

"Внаслідок вжитих нами заходів їхнє пересування було припинено. Зараз умови роботи в цьому напрямку перебувають на контролі наших відомств", - заявили в оборонному відомстві Азербайджану. 

Тим часом в Міністерстві оборони Республіки Вірменія звинувачення азербайджанської сторони відкинули, заявивши, що військові проводили "інженерні роботи" на оборонній ділянці Н-ській військовій частині Збройних сил Вірменії.

"Вживаються необхідні заходи щодо повернення полонених військовослужбовців", - наголосили в вірменському оборонному відомстві.

Цього тижня військовий Збройних сил Вірменії загинув внаслідок перестрілки в селі Верин Шоржа Ґегаркунікської області на кордоні з Азербайджаном. 

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан роками вели бойові дії в районі Нагірного Карабаху і влітку та восени 2020 року сталися одні з найсерйозніших загострень конфлікту в регіоні за останні 30 років. Після шести місяців затишшя у травні 2021 року від Єревану лунають нові звинувачення у бік Баку і конфлікт вступає у нову фазу загострення.

Чому сталося нове загострення між Вірменією та Азербайджаном і як відреагували у світі на конфлікт, розбирався ТСН.ua. Читайте про це за посиланням

Новини світу: в Нагірному Карабасі азербайджанські військові знайшли уламки російської ракети

Новини світу: в Нагірному Карабасі азербайджанські військові знайшли уламки російської ракети

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація