Новий глава путінської Нацгвардії "пам'ятає" 1812 рік та з теплом висловлюється про НКВС

Новий глава путінської Нацгвардії "пам'ятає" 1812 рік та з теплом висловлюється про НКВС

Новий глава путінської Нацгвардії "пам'ятає" 1812 рік та з теплом висловлюється про НКВС

Віктор Золотов / Фото: Lenta.ru

Золотов раніше очолював службу безпеки президента РФ та внутрішні війська.

Президент Росії Володимир Путін призначив командуючим новоствореною Національною гвардією генерала Віктора Золотова, який обіймає посаду командувача Внутрішніми військами РФ.

Раніше Золотов займався охороною самого Путіна – з 2000 по 2013 очолював службу безпеки російського президента.

На сайті МВС РФ можна знайти привітання Золотова до особового складу внутрішніх військ, в якому генерал звертається до історії. Уривок привітання:

"Ще влітку 1812 року батальйони внутрішньої варти одними з перших вступили в бій з авангардом наполеонівської армії. Відстоюючи інтереси і територіальну цілісність Вітчизни, наші предки самовіддано билися в Криму і на Кавказі, не щадили себе на полях Першої світової війни.

Бійці і командири військ НКВС вкрили себе невмирущою славою, захищаючи Київ і Ленінград, Одесу і Севастополь, Москву і Сталінград, б'ючись на Курській дузі. Неможливо переоцінити їхні заслуги в боротьбі з націоналістичним підпіллям в Прибалтиці і Західній Україні в перші післявоєнні роки.

Сьогодні ми з гордістю згадуємо про мужність і шляхетність тих, хто ліквідовував наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, рятував постраждалих від землетрусу у Вірменії і повені в Кримську, гасив лісові пожежі в центральних областях Росії, пройшов багато гарячих точок Радянського Союзу і Російської Федерації".

Про створення Нацгвардії в Росії Путін оголосив 5 квітня, вона буде створена на основі внутрішніх військ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація